Advies aan Zee

Advies aan Zee verzorgt advies aan het bedrijfsleven op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De kracht ligt in het pragmatische karakter van de adviezen; van wollige strategische aanbevelingen naar praktische en concrete alledaagse invulling. Economische vooruitgang is uitstekend te combineren met ideologie!

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een vorm van ondernemen gericht op economische prestaties (profit), met respect voor de sociale kant (people), binnen de ecologische randvoorwaarden (planet). Bij maatschappelijk Verantwoord Ondernemen gaat het om het vinden van een balans tussen people, planet en profit. Vaak blijkt dat deze balans leidt tot betere resultaten voor zowel het bedrijf als de samenleving. 

Wie ben ik? Ik ben Regina Rietman-Lauret. Als Manager Quality & CSR bij Adecco Group Nederland was ik verantwoordelijk voor het opzetten en implementeren van het MVO beleid. Dit resulteerde -binnen een kalenderjaar- in zeer enthousiaste medewerkers en een MVO prestatieladder certificaat op niveau 3 (als eerste zakelijke dienstverlener in Nederland). Door dit wapenfeit werd ik vaak uitgenodigd om te spreken op congressen, MVO events, werkontbijten, universiteiten en dergelijke om MVO vanuit de 'gebruikerskant' te belichten. In april 2011 nam ik een sabbatical om een jaar met mijn gezin door Europa te reizen. Uiteraard ga je tijdens een dergelijke reis -naast genieten- ook nadenken over de toekomst.

Mijn passie voor MVO en de gedrevenheid om andere bedrijven te besmetten met het MVO virus zorgde voor mijn besluit mijn kennis en expertise in te willen zetten voor dit doel. Ik ben gedreven om, juist in de huidige markt, met MVO een onderscheidend vermogen neer te zetten. Ik heb ruim 20 jaar ervaring met het implementeren en verbeteren van bedrijfsprocessen in zeer uiteenlopende disciplines; van marketing en sales tot export, van IT tot business controll, van onderwijs tot CSR. Ik maak gebruik van de MVO Routeplanner, dit hands-on product maakt MVO concreet; een vaste systematiek waarbij de route gevolgd wordt van A (nulmeting) naar B (een uitstekend uitvoerbaar MVO advies waar iedereen blij van wordt).

 

Meer weten? Neemt u contact op via info@adviesaanzee.nl of bel 06-57015105, het kantoor is gevestigd in Wijk aan Zee.

KvK Amsterdam 54454778